GEMA XC Hrádek 2016 je za námi, opět byl rekordní

Neděle 15. května 2016 byla na varnsdorfském Hrádku ve znamení cyklistického závodu, dorazili na něj zástupci pěti zemí. O stejný počet byl překonán počet účastníků z minulého roku, na start všech kategorií se postavilo celkem 158 závodníků.

Dopoledne čtvrtého ročníku závodu GEMA XC Hrádek patřilo mladším sportovcům. Už první kategorie Mrňousků dávala tušit, že o heroické výkony nebude nouze. Strhující finiš totiž na odrážedlech předvedli Matouš se Zuzanou – považte, jejich čas se lišil jen o tři desetiny vteřiny!

MIW_4091

To už se ale na startu chystali dívky a chlapci v kategoriích Naděje, na ně čekal okruh vedoucí přes louku a skrze břízky – oproti minulému roku však opačně. Profrčet loukou a vyhnout se stromům zvládli všichni na výbornou.

Po průběžném vyhlášení výsledků už se do sedel opřely ženy a juniorky, pro ty byl připraven okruh delší, ne však nejdelší. Úseky Tyran a Vyhlídková totiž čekaly na závodníky startující v hlavních kategoriích: Muži, Junioři a Veteráni.

MIW_4716

Teploty kolem pěti stupňů s mírnými občasnými přeháňkami všechny cyklisty nutily neflákat se – však také výsledný čas Ondřeje Zeleného pod 46 minut – o dvě a půl minuty rychlejší než nejlepší čas z minulého roku – svědčí o vysokém tempu.

Akci finančně podpořilo město Varnsdorf.
Partneři seriálu