Peklo Severu ukončil v sobotu pekelný GEMA XC Hrádek

Na pekelsky vyladěnou trať se v sobotu 15. září 2018 na Hrádek ve Varnsdorfu sjelo 137 cyklistů z celého kraje, aby si zajeli 6. ročník náročného závodu horských kol GEMA XC Hrádek.

Počasí přálo, všechny tratě byly od pořadatelů skvěle připraveny a zajištěny, a tak se už od rána na hraniční kopec mezi Varnsdorfem a Seifhennersdorfem sjížděli cyklisté, aby naposledy v tomto roce poměřili svoje síly v závěrečném závodu 19. ročníku seriálu horských kol Peklo Severu pořádanou cyklistickým oddílem CK 1967 Česká Kamenice, z.s..

Nejprve na trať v hojném počtu vyrazili už v deset hodin mrňouskové. Do cíle po napínavém závěru dojeli téměř současně Tobiáš Dvořák s Matoušem Zimou. Jako třetí do cíle dojela Karolína Vohradníková.

Na delší a náročnější okruhy se pak cyklisté vydávali postupně v kategoriích Naděje I, Naděje II, Ml. žáci a ml. žákyně, kteří bojovali za bouřlivé podpory diváků v kopcovitém terénu.

Po vyhlášení všech dětských kategorií se diváci přesunuli na atraktivní části hlavní trati závodu – na znělcovém vrchu si pořadatelé vychutnali stavění trati vedoucí mezi stromy, po kamenech a  schodech, např. v úsecích Tyran, Matesana, Schody a Anakonda.

Na start závodu, který vynechal sjezd Vyhlídková na německé straně a nejtěžší výjezd Tyran, vyrazili starší žáci a žákyně, kadeti a ženy s juniorkami. Mezi ženami se umístily na 1. místě Laura Stark z německého týmu TBR – Werner. Na druhém pak Nikola Boczanová a na třetím místě Adriana Marschnerová, obě z týmu ATCT.

Vrcholem dne byla podívaná na cyklisty bojujících v mužských kategoriích. A že se bylo na co dívat!    V kategorii Junioři + Muži o celkové pořadí Pekla bojovali Zbyněk Růžička a Paul Lichan. Pro potvrzení vítězství v seriálu si dojeli v kategorii Veteránů I německý závodník Patrick Scholze z týmu Bad – Bikers MTB Sporte V. a v kategorii Veteránů II náš Herby Schwarz, který celkové prvenství obhájil již poněkolikáté. V kategorii Veteráni III se vítězem stal také německý cyklista Kai- Uwe Lehnung z týmu SRV 1897.

Ředitel závodu Jan Novota z pořádajícího spolku Mandavan, z.s. nám řekl: „Se závodem jsem velmi spokojen, protože počasí vyšlo a byla 2. největší účast v historii závodu. Také se nestal žádný velký úraz a byla spousta spokojených německých závodníků, kteří ve finále ovládli většinu kategorií. Potěšila mě také vysoká účast v dětských kategoriích – jelo celkem 70 dětí.“

Závěrečná párty ukončila celé Peklo Severu tentokrát na Dymníku, kde proběhla kromě celkového vyhlášení i tombola a poté i volná zábava.

Akci finančně podpořilo město Varnsdorf.
Partneři seriálu